Noor külamees rõõmustab, et rahvast aina juurde tuleb

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolail Melnikul vaba aega eriti ei olegi. Maja vajab aeg-ajalt nokitsemist, aed hooldamist, lapsed kasvatamist ning oma osa võtavad ka Kaitseliit ja abipolitseiniku töö.
Nikolail Melnikul vaba aega eriti ei olegi. Maja vajab aeg-ajalt nokitsemist, aed hooldamist, lapsed kasvatamist ning oma osa võtavad ka Kaitseliit ja abipolitseiniku töö. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Üks põlistest Jaanikese elanikest on noor ja energiline Nikolai Melnik, kes igapäevatööd Valgas autovaruosade ja kodumajapidamisgaasi müüjana teeb. Untinge talul, kus mees elab, on peremehe sõnul huvitav ajalugu.

«Talu asus enne teise koha peal, rohkem Valga–Uulu maantee pool. Kolmekümnendate aastateni asus selles majas Paju mõisa koolimaja. Siis toodi majakarp selle praegusesse asukohta ning tehti lühemaks ja kitsamaks. Renoveerimistööde käigus leidsin ühelt alumiselt palgilt graveerituna aastaarvu 1936.»

Tegusa mehena Nikolail vaba aega eriti ei olegi. Maja vajab aeg-ajalt nokitsemist, aed hooldamist, lapsed kasvatamist ning oma osa võtavad ka Kaitseliit ja abipolitseiniku töö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles