Motospordimeka jäänud varjusurma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaspool meie riigi piiregi tuntud krossikeskus, kus kolmel korral peetud isegi maailmameistrivõistluste etappe külgkorviga mootorratastele, on nüüdseks aastatepikkune minevik. Hoonekompleksil on uksed pärani ja maja avatud rüüstajatele.
Väljaspool meie riigi piiregi tuntud krossikeskus, kus kolmel korral peetud isegi maailmameistrivõistluste etappe külgkorviga mootorratastele, on nüüdseks aastatepikkune minevik. Hoonekompleksil on uksed pärani ja maja avatud rüüstajatele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ühe esimesi asju, mis mulle seoses Jaanikese mainimisega kohe pähe tuleb, on Jaanikese motokeskus. Olen kindel, et paljud eestlased seostavad ja tunnevadki Jaanikest just eelkõige krossiraja järgi. Olen kuulnud palju jutte endistest hiilgeaegadest ning ka ise sealsetel radadel võistlusi vaatamas ja turvamas käinud.

On päris kahju, et väljaspool meie riigipiiregi tuntud krossikeskus, kus kolmel korral peetud isegi maailmameistrivõistluste etappe külgkorviga mootorratastele, on nüüdseks aastatepikkune minevik. Aastaid teati ning tunti Jaanikest Eestis ja välismaalgi kui motospordimekat.

Valgast kahe kilomeetri kaugusel asuva motokeskuse puhul oli tegemist arvestatava ajalooga motokrossi- ning endurorajaga, mis kuulus Euroopa atraktiivsemate radade hulka, kus 90 protsenti rajast oli ühe koha pealt jälgitav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles