Relvadest ja laskemoonast lillekastideni välja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otoluxi põhiline tootmisharu on mehaaniline metallitöötlus. Lisaks Eesti turule läheb suur osa toodangust ka piiri taha.
Otoluxi põhiline tootmisharu on mehaaniline metallitöötlus. Lisaks Eesti turule läheb suur osa toodangust ka piiri taha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaanikese külas tegutseb neli ettevõttet: AS Otolux, OÜ Rahel-Puit, Kummibox OÜ Valga esindus ning Jaanikese Jahinduse OÜ.

Neist viimase puhul on tegemist ettevõttega, mis korraldab koolitusi ja laskevõistlusi, väljastab jahitunnistusi ning tegeleb laskemoona ja relvade müügiga Balti riikidesse ja Soome. Ettevõttel on Kellil veel tuhanderuutmeetrine hoonekompleks, kus pakutakse nii jahimeestele, laskespordihuvilistele kui kaitseliitlastele võimalust oma oskusi lihvida.

Jaanikese Jahinduse peamine sissetulekuallikas on laskemoona müük, mida tarnitakse Venemaalt. Nende tarnitud padrunitega teevad lasketrenni Eesti, Leedu, Läti politseinikud, piirivalvurid ja vangivalvurid. Lisaks müüakse padruneid Soome suurimatele lasketiirudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles