Valgustite vahetamine lõpusirgel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute LED-valgustite paigaldamine.
Uute LED-valgustite paigaldamine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) eestvedamisel on seitsmes linnas üle Eesti lõppenud või peatselt lõppemas LED-tänavavalgustite paigaldamine. Ehitustööde kogumaksumus on 18 miljonit eurot.

Uue tänavavalgustussüsteemi saavad Valga, Võru, Jõhvi, Keila, Paide, Kuressaare ja Haapsalu. Kahes viimases linnas tehakse veel viimaseid ehitustöid. «Kuna need linnad on kõige suuremad, siis nendega on ka rohkem aega läinud. Kuressaares on ühe kilbi piirkond pingestamata ja Haapsalus käivad tööd juhtimissüsteemi häälestamisega,» rääkis KIKi tänavavalgustusprojekti juht Tõnis Kurrik.

Tema sõnul peavad ehitustööd lõppema hiljemalt oktoobri lõpus. Projektiga vahetatakse seitsmes Eesti linnas ligi 12 000 tänavavalgustit uute ja keskkonnasäästlike LED-valgustite vastu. Lampe tarnitakse Eestisse Philipsilt ning Läti päritolu firmalt Vizulo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles