Arkaadia Halduse AS pakub pagulaste majutamiseks kaht maja Valgas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linn on eilsest saadik osa Valga vallast.
Valga linn on eilsest saadik osa Valga vallast. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kinnisvaraettevõte Arkaadia Halduse AS tegi teisipäeval sotsiaalministeeriumile ettepaneku kasutada pagulaste majutamiseks kaht maja Valga linnas aadressil Kungla 28 ja Kuperjanovi 12.

Teadmata täpselt pagulaste majutamise kava ja võimalusi, annab ettevõte teada, et on huvitatud koostööst nendele elukohtade pakkumisel. Koostöövormiks võib olla nii ehiste müük kui ka elamispindade väljaarendamine ning üürile andmine.

Ettevõtte teatel on suur tõenäosus, et nad saavad pakkuda ka töökohti Valgas nende hallata olevatel kinnisvaraobjektidel majahoidjatena ja puhastusteenindajatena.

Hooneid on pagulaste majutamiseks võimalik kasutada mõningase kohandamisega. Kungla 28 hoone on hetkel kasutuses kontorihoonena, kuid minimaalsete kulutustega võimalik ümber kujundada hotellitüüpi väikesteks elamispindadeks – ligi 30 tuba  kahel korrusel.

Kuperjanovi 12 asuvas kortermajas on elamispinda 521 ruutmeetrit ja 16 korterit, mis on 1- ja 2- toalised. Majal on vahetatud 90-ndate lõpus katus ning seisab hetkel tühjana. Ettevõttel on olemas korteriteks renoveerimise projekt, kuid ehitusluba ei ole.

Arkaadia Halduse AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis on tegutsenud kinnisvara haldamise ja hooldamise valdkonnas 1997. aastast. Ettevõte haldab üle 400 ehitise Tallinnas, Tartus ja Valgas.

BNS

Valga linnapea kommentaar:

«Valga linnavalitsusele tuli üllatusena Arkaadia Halduse ASi ettepanek kasutada pagulaste majutamiseks kaht maja Valgas aadressil Kungla 28 ja J. Kuperjanovi 12,» sõnas Valga linnapea Kalev Härk. «Valga linnavalitsus ei ole sõlminud ühtegi kokkulepet pagulaste paigutamiseks, kuid soovime valmistuda juhuks, kui pagulased meie linna peaksid jõudma ja nendega tegeleda tuleb,» lisas linnapea.

«Kindlasti ei toeta me pagulaste koondumist, sealhulgas ühte majja, vaid leiame, et nende paigutamine üle riigi ühtlaselt aitab neid lõimida meie riigi ja kultuuriga. Täna, 5. oktoobril kohtume Arkaadia Halduse ASi esindusega, kus soovime teada, millised on neil kavad hoonetega, mis aegade jooksul on nende omandisse sattunud. Nende hulgas on rida Valga linna ja Eesti kultuuriloo jaoks väärtuslikke hooneid nagu J. Kuperjanovi 12 ja Riia 2.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles