Karulas on käimas talgud must-toonekure abistamiseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must-toonekurg
Must-toonekurg Foto: Urmas Sellis

Eilsest kuni pühapäevani käivad Karula rahvuspargis talgud must-toonekure toitumisolude parandamiseks. Talgute käigus puhastatakse must-toonekure elupaikades tema toitumisveekogude kaldaid võsast, et tagada linnule parem ligipääs.

Talgud juhatas eile õhtul sisse must-toonekure asjatundja Urmas Sellis, kes rääkis selle vanade metsade tunnusliigi elust ja käekäigust Eestis ning abistamise vajadusest. Talgud lõppevad pühapäeval matkaga rahvuspargi keskuses Ähijärvel. Osalemas on viiskümmend vabatahtlikku nii Eestist kui ka välismaalt.

Must-toonekure talguid korraldavad Urmas Abeli eestvedamisel Eesti ornitoloogiaühing (EOÜ) ja Kotkaklubi. Selleks on annetusi kogutud EOÜ ja Tartu loodusmaja ühise heategevusliku mälumängusarjaga, Tallinna loomaaia fotonäitusega ja muude ettevõtmistega. Talgujuhtide ja tööriistadega toetab Eestimaa looduse fond; majutuse, ruumide ja muu kohapealse abiga riigimetsa majandamise keskus, kes hooldab edaspidi ka talgutel puhastatud alasid. Toitlustust korraldab Kaitseliidu Valga maleva Naiskodukaitse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles