Toimetuses käisid noored meediahuvilised

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetuses käisid noored meediahuvilised.
Toimetuses käisid noored meediahuvilised. Foto: Liisi Ploom

Täna, 13. oktoobril külastasid Valgamaalase toimetust kuus Valga põhikooli 5.–8. klassis õppivat last, kes seotud Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla meediaringiga Tankla Mini. Külla tulid Annabel Voitka, Helina Kruus, Laura-Maria Kiiser, Lili Mariin Behrsin, Morris Tann ja Rasmus Susi koos juhendaja Egle Kõvaskiga.

Seda, et tegu on tõsiste meediahuvilistega, võis aru saada sellest, et peatoimetaja Sirli Homuhat, küljendaja Jüri Rüsülainenit, keeletoimetaja Aime Hõbejõgit ning reportereid Sirje Lemmikut ja Liisi Ploomi kuulati tähelepanelikult. Kõigil tuli vastata hulgale küsimustele. Näiteks pidi Liisi meelde tuletama, milline oli tema esimene Valgamaalases ilmunud lugu.

Helina kinnitusel osutus Valgamaalase toimetus palju hubasem, kui ta ette kujutada oskas. Ka teised pidasid käiku toredaks kogemuseks.

Siiski ei tõtanud külalistest keegi kinnitama, et tahaks tulevikus mõne ajalehe või ajakirja toimetuses töötada. Küll aga meeldib neile endi sõnul kirjutada ja eesti keele tunnid kuuluvad lemmikute hulka. Samas tõdes Laura-Maria, et kirjutada on palju raskem kui rääkida. «Pealegi hakkab käsi valutama, kui palju kirjutada,» lisas Lili Mariin.

Rasmus aga tunnistas, et kirjutamisest veel enam huvitab teda fotograafia.

Juhendaja Egle Kõvaski kinnitusel saavad Mini Tanklas käijad osa lehe tegemise protsessi eri etappidest. «Teemad on meil aga eelkõige päevakajalised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles