Turismi mõjutab ka idanaabri spordipoliitika

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa arenguagentuuri turismiarendusjuhi Ene Reedi sõnul on Vene turistide ööbimiste arv maakonnas langenud 42 protsenti, mida mõjutab oluliselt Venemaa spordipoliitika muutus. Aasta lõpu seisuga loodetakse maakonna turistide ööbimiste koguarvus siiski saavutada eelmise aastaga võrreldes väike tõus.
Valgamaa arenguagentuuri turismiarendusjuhi Ene Reedi sõnul on Vene turistide ööbimiste arv maakonnas langenud 42 protsenti, mida mõjutab oluliselt Venemaa spordipoliitika muutus. Aasta lõpu seisuga loodetakse maakonna turistide ööbimiste koguarvus siiski saavutada eelmise aastaga võrreldes väike tõus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrvas, Valgas ja Otepääl tegutsevad turimiasjalised tõdevad, et suhete jahenemine Venemaaga on märgatavalt mõjutanud ka meie maakonna majutusasutusi. Välisturistide siiameelitamiseks tuleb aga leida üha uusi nippe.

Valgamaa arenguagentuuri turismiarendusjuht Ene Reedi tõi välja, et 2,6 protsendil öödest, mis turistid Eestis veedavad, peatuvad nad meie maakonna turismiasutustes. Seitsme kuu jooksul on turistid maakonnas veetnud kokku 107 530 ööd, mis on enam-vähem eelnenud aastate tasemel. Mullu oli ööbimiste koguarv 153 863. «Aasta lõpuks loodame saavutada eelmise aastaga võrreldes väikese kasvu,» sõnas ta.

«Eesmärk on jõuda 200 000 ööbimiseni, nagu oli maakonnas kümme aastat tagasi,» nentis Reedi. 70 protsenti ööbijatest on siseturistid, välismaalastest on esikohal turistid Venemaalt, järgnevad Läti ja Soome inimesed. «Kuna siseturistide arv on piiratud, saame kasvada eelkõige välisturistide arvelt. Seetõttu tuleb rohkem tähelepanu pöörata lähiriikide – Läti ja Soome – välisturgudele,» rõhutas Reedi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles