Võitjaks ragistas end noorte naiste koor Leelo vol.2

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
II Rahvusvaheline pop/jazz kooride konkurssfestival Lauluragin.
II Rahvusvaheline pop/jazz kooride konkurssfestival Lauluragin. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna õhtupoolikul pandi Valga kultuurikeskuses punkt eile alanud rahvusvahelisele laulukonkursile. Omavahel võtsid mõõtu üheksa väljavalitud koori. Võistlustulle asus üle paarisaja lauluhimulise.

Pop- ja džasskooride konkurssfestival Lauluragin 2015 sai teoks teistkordselt. Kümme finaali pääsenud koori valiti välja demokonkursi põhjal, kuhu laekus 17 osalussoovi. Viimasel hetkel loobus osalemast Tallinna sadama segakoor "Laulude lemmik". Esmakordselt osales konkursil ka kaks koori väljastpoolt Eestit, nendeks olid poistekoor Lätist ja naiskoor Soomest.

Kui laupäevasel galakontserdil tutvustasid kollektiivid end vabalt valitud lugudega, siis võistulaulmise ajal tuli pühapäeval esineda kohustusliku kavaga. Selle pikkus tohtis olla maksimaalset kümme minutit ning esitada tuli üks Eesti autori ja üks maailmaklassika pop- või džässteos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles