Kuidas vananeda väärikalt?

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutlelu teemal "vananemine" Tõrva kinomajas. Enda kogemustest olid rääkimatulnud Tõrva meesansambli eestvedaja Eduard Nigol (paremal) ja Tõrva eakate seltsi "Eluratas" esindaja Tiiu Vips (keskel).
Arutlelu teemal "vananemine" Tõrva kinomajas. Enda kogemustest olid rääkimatulnud Tõrva meesansambli eestvedaja Eduard Nigol (paremal) ja Tõrva eakate seltsi "Eluratas" esindaja Tiiu Vips (keskel). Foto: Taavi Niittee/Valgamaalne

Täna arutleti Tõrva Dokfestil vananemise teemadel. Kinomajja olid rääkima tulnud Tõrva eakaid ühendava seltsi esindaja Tiiu Vips ja peagi pool sajandit tegutseva Tõrva meesanasambli eestvedaja Eduard Nigol.

Arutelu järgnes festivali raames näidatud dokumentaalfilmile "Ikkagi elus: lugu muusikast ja elust", mis rääkis hooldekodude elanike elust ja nende lähedastest ning sellest kuidas muusika võib sütitada dementsust põdevates vanurites mälestusi nooruspõlvest, parandades oluliselt inimeste elukvaliteeti.

Arutelu käigus räägiti sellest, kuidas Eesti hooldekodudes on isegi selliste elementaarsete vahendite - muusikakeskuste, kõrvaklappide - soetamine vähese riigirahastuse tõttu raskendatud. Samuti puuduvad Eestis hooldekodud, mis on spetsialiseerunud dementsete vanainimeste hooldamisele ning ravimisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles