Üle hulga aja saab vihma näha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm
Vihmane ilm Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Neljapäeval liigub piki Norra merd põhja poole kahe keskmega madalrõhuala, mis laiendab oma valdusi Läänemere ümbruses, kuid olulist sadu meile veel enne õhtut ei too. Tuul pöördub kagust lõunasse ja edelasse ning tugevneb 7--12, puhanguti 15, päeval saartel ja rannikualadel puhanguti 20 m/s (tõenäosusega meie rannikuvetes kuni 70%, Läänemerel kuni 90%). Õhutemperatuur öösel -1..+4, läänerannikul kuni +7, päeval 5..9, saartel kuni 12°C.

Reedel liigub üle Eesti madalrõhulohk. Sajab vihma ja alles õhtupoolikul sajuhood harvenevad. Öösel puhub tugev edela- ja lõunatuul, puhanguti 15, saartel ja rannikualadel kuni 20 m/s. Päeval pöördub tuul üle lääne loodesse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur öösel Ida-Eestis +2..+5, Lääne-Eestis 5..10, päeval 5..9, Lääne-Eestis kuni 12°C.

Laupäevaks tugevneb kõrgrõhuhari. Öösel on kohatiste vähese vihma võimalus 50%, päeval langeb sajuvõimalus Lääne-Eestis alla, Ida-Eestis on veidi üle 50%. Loodetuul öösel nõrgeneb, päeval pöördub tuul edelasse ja lõunasse. Õhutemperatuur öösel 3..9, päeval 8..12°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles