Ettevõtte ohtlikud jäätmed bürokraatiaplatsil

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguseks on lakitünnid kolitud paarsada meetrit eemale ehk märtsis aset leidnud põlengu kõrval asuvale alale.
Praeguseks on lakitünnid kolitud paarsada meetrit eemale ehk märtsis aset leidnud põlengu kõrval asuvale alale. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Kevadel põlesid Tõrvas kohaliku ettevõtte puiduviimistlusjäägid. Hiljem selgus, et tuleohtlikku kraami on lähedusse kuhjatud aastaid. Praegugi ootavad kümned tonnid jäätmeid koristajat, kes loodetavasti jõuab kohale enne, kui järjekordne püromaan.

14. märtsi õhtul oli Tõrva tööstuspiirkonna laoplats kaunistatud puudelatvadeni kõrguvate leekide ja plahvatustega, mida saatis süsimust suitsusammas. Süttinud oli mitu tonni puiduviimistlusjääke – peamiselt lakki sisaldavad kanistrid ja vaadid. Kustutamiseks kulus päästjatel pea kaks tundi.

Selgus, et tünnid kuulusid Scandinavian Furniture OÜ mööblitehasele, kes oli oma jäätmeid aastate jooksul laoplatsile ladustanud ning tõenäoliselt oli põlengu põhjustanud kellegi kuri käsi. «Isesüttimisversiooni on uurijad välistanud,» ütles toona Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles