Konkursil pistavad rinda ka Valgamaa puitehitised

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks hoonetest Valgamaalt, mis puitehitiste konkursil osaleb, on biokütusel töötav katlamaja Pühajärvel. Selle projekteeris OÜ Alver Arhitektid. Katlamaja koos katusele paigaldatud päikesekollektoritega on sobitatud oskuslikult ümbritsevasse loodusesse.
Üks hoonetest Valgamaalt, mis puitehitiste konkursil osaleb, on biokütusel töötav katlamaja Pühajärvel. Selle projekteeris OÜ Alver Arhitektid. Katlamaja koos katusele paigaldatud päikesekollektoritega on sobitatud oskuslikult ümbritsevasse loodusesse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu välja kuulutatud aasta puitehitise konkursile laekus ligi 60 võistlustööd, neist lausa neli Valgamaalt.

Valgamaalt osalevad konkursil eramu (arhitekt Lauri Nõmme, Design Police Department OÜ), biokatlamaja Pühajärvel (OÜ Alver Arhitektid), talu lihaveiste laut (arhitektid Uko Künnap ja Indrek Taukar, U-Disain OÜ) ning talu tall ja maneež (Uko Künnap ja Lauri Nõmme, U-Disain OÜ).

«Hea meel on näha kvaliteetset ja läbimõeldud puidukasutust nii konstruktsiooniliste lahenduste kui põllumajandus- ja tootmishoonete fassaadide juures. Kandidaatide hulgas on näiteks Valgamaa Neeruti küla lihaveiste laut ja hobuste tall-maneež ning Vaemla tootearenduskeskus,» sõnas Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu projektijuht Anni Martin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles