Teabepäev keskendub üha sagedasemale haigusele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Puuetega Inimeste Koda
Valga Puuetega Inimeste Koda Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 28. oktoobril saab Valga puuetega inimeste kojas teoks Eesti Reumaliidu teabepäev, mille teema on Euroopa elanikkonna vananemise ning eluviiside muutumise tõttu aina rohkem esinev haigus – podagra.

«Kõigil, kellel on istuv töö, kes liiguvad vähe ega pööra rõhku tervislikule ja mitmekesisele toitumisele, on soodumus podagra tekkeks,» selgitas Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson teabepäeva tähtsust.

Podagra on ülemaailmselt levinud liigesepõletik meestel, ent seda esineb ka naistel. Haigus tekib, kui veres tõuseb ainevahetuse jääkprodukti kusihappe tase liiga kõrgele, nii et see hakkab ladestuma liigestesse ja tekitab seal ägeda põletiku. Lisaks liigesekahjustusele suurendab podagra ka südame-, neeru- ja teiste süsteemsete haiguste tekke riski.

Podagra teabepäeval räägib reumatoloog Raili Müller haiguse olemusest, tekkest ning toitumisest, mis aitaks seda ennetada. Ühtlasi tutvustatakse teabepäeval Eesti Reumaliidu tegevust.

Kokku korraldab Eesti Reumaliit sellel aastal 17 teabepäeva kõikides maakondades, sealhulgas Tallinnas ja Ida-Virumaal ka vene keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles