Algab toiduabi jagamine

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga juures vabatahtlikuna oma hindamatut abi osutav Zigmars Blaus on võtnud endale transamehe raske rolli. Kanda päev läbi 18kiloseid toiduabipakke ühest ruumist teise ei ole naisperele lihtsalt kontimööda.
Toidupanga juures vabatahtlikuna oma hindamatut abi osutav Zigmars Blaus on võtnud endale transamehe raske rolli. Kanda päev läbi 18kiloseid toiduabipakke ühest ruumist teise ei ole naisperele lihtsalt kontimööda. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Valga toidupanga maja muutus nädal tagasi justkui toiduainete hulgilaoks. Nüüd käib Euroopa toiduabi pakkide kokkuseadmine, nende väljajagamine algab novembris.

«Ega kevadisega võrreldes väga suuri erinevusi olegi,» tutvustas Valga toidupanga koordinaator Teresa Sale seekordset saadetist. «Tõsi, kogused on suuremad: viimatise 15 asemel on ette nähtud 18kilosed pakid inimese kohta. Samuti on väikesed muudatused abivajajale ettenähtud toiduainete nimistus.»

Pakis on tatar, neljaviljahelbed, nisujahu, riis, rosinad, rapsiõli, suhkur, värskekapsaborš, šokolaad ning konservidest kala ja sealiha. Lisaks pannakse igale pakisaajale kaasa infovoldik, mis annab nõu, kust saada abi toimetulekuraskuste korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles