Massiimmigratsiooni vastasel meeleavaldusel Valgas osales sadu inimesi

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikul osales Valgas sadu inimesi Euroopa Rahvusrinde eestvedamisel massiimigratsiooni vastasel meeleavaldusel.

Korraldajad ise ootasid kohale märkimisväärselt enam rahvast. SA Euroopa Rahvusrinne juhatuse esimehe Silver Kuusiku sõnul võis enne ürituse algust arvata, et kohale tuleb ligi 300pealine rahvahulk, kuna neljapäeva õhtuks oli sotsiaalmeedia vahendusel end kirja pannud 155 inimest.

Meelsust oli näitama saabunud inimesi üle Eesti, selleks olid organiseeritud spetsiaalsed bussid. Päris palju oli inimesi näiteks nii Pärnust kui Võrust. Kaasa oli toodud lippe, palju võis näha ka plakateid. Nendel olevate sõnumitega väljendati muret rahvusriikide tuleviku ja Eesti valitsuse suhtumise pärast rändekriisi. Mitu plakatit nõudis referendumit -- ilmselt varjupaigataotlejate vastuvõtmise küsimuses, kuigi seda sõnaselgelt kõikjal välja polnud öeldud.

Valga kultuuri- ja huvialakeskuse juures pakuti ka sooja suppi, et kohaletulnud end paremini tunneks. Samuti jagati helkureid, mis peibutasid eelkõige lapsi, keda oli kohal märkimisväärne hulk. Korraldajad kogusid ka allkirju massiimmigratsiooni vastu. Kokku on üle Eesti tänaseks päevaks kogutud üle 25 000 allkirja. Reedesel üritusel oli allkirja andnud umbes 100 inimest.

Kella 20.30 paiku saadi Eesti-Läti piiril kokku ka inimestega Läti poolelt, kokku vviibis seal umbes 200-300 inimest. Koosviibimise lõpetuseks lauldi Balti keti hümni ning lehvitati rahvuslippe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles