Kalmistute andmed leidsid tee internetti

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme kalmistu on oma kaheksa hektari suuruse pindalaga üks suuremaid Eestis ning nüüdsest on võimalik nii sinna kui Taagepera kalmistule maetute andmeid otsida interneti vahendusel.
Helme kalmistu on oma kaheksa hektari suuruse pindalaga üks suuremaid Eestis ning nüüdsest on võimalik nii sinna kui Taagepera kalmistule maetute andmeid otsida interneti vahendusel. Foto: Taavi Niittee

Oktoobri lõpus jõuti ühele poole Helme ja Taagepera kalmistute andmete ja kaartide sisestamisega kalmistumajanduse infosüsteemi Haudi. Nüüd saab infole, mida varem sai kätte vaid vanadest kirikuraamatutest, ligi pääseda ka interneti kaudu.

«Projekt sai alguse mõni aasta tagasi maakondlikust ühisalgatusest. Iga kalmistut omav omavalitsus pidi ise panustama, kuni elektroonne süsteem Haudi on töösse rakendunud,» rääkis Helme vallavanem Tarmo Tamm. Tema sõnul tuli kõigepealt lasta koostada kalmistutest elektroonsed geoalused ehk aluskaardid.

Pärast kaartide valmimist valiti konkursi korras välja sobiv inimene andmete kandmiseks Haudi elektroonsesse keskkonda. Valituks osutus Helme vallavolikogu liige Maija Pallon. «Kõigepealt uurisin vanu kirikuraamatuid ning seejärel käisin kalmistutel ringi ja nii-öelda panin maetud kaardiga kokku,» võttis Pallon kokku töö, mis kestis kokku pea aasta aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles