Kanepiga kaasnev risk pani järele mõtlema

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Marina Paddar ei tulnud õpilastele kuiva moraali lugema, vaid rääkis tõestisündinud lugudest, kus alkohol autoroolis on röövinud nii mõnegi noore elu ja tervise.
Lõuna prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Marina Paddar ei tulnud õpilastele kuiva moraali lugema, vaid rääkis tõestisündinud lugudest, kus alkohol autoroolis on röövinud nii mõnegi noore elu ja tervise. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Teisipäev oli Tõrva gümnaasiumi vanemate klasside õpilastele eriline. Tavapäraste koolitundide asemel said nad aimu kanepi ja alkoholi mõjudest ning riskidest.  

Tõrva avatud noortekeskuse juhataja Sandra Viljumsoni sõnul sündis taolise ettevõtmise idee juba suvel, kui tema poole pöördus murega Tõrva linnavalitsuse lastekaitsespetsialist Maarika Soomets. «Ta oli märganud, et noorte seas oli märgata risikikäitumise kasvu ja seda just alkoholi osas.» Viljumson võttis ühendust Tõrva noortevolikoguga, kindla eesmärgiga midagi koos ette võtta.

Kahe noortest koosneva ja noortega tegeleva ühenduse koostöös sündiski konverents, kus 8.–12. klassi õpilastele kutsuti kanepist, alkoholist ja muudest mõnuainetest rääkima lai valik külalisi: kliiniline psühholoog, politseitöötaja, laulja ja näitleja. Algselt viiendana rääkima pidanud riigikogulane Mihkel Raud, kes alkoholiga aastakümneid tagasi lõpparve tegi, autoprobleemide tõttu paraku Tõrva ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles