Valter Vaasa jagatud vaimuvalgus säras heitlike aegade kiuste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Vaasa poeg
Ivar-Olavi, tütar Marianne Liiv, lapselaps Lauri Liiv ning helilooja ja pianist Olav Ehala aitasid Valter Vaasa ning tema abikaasa Heinola kireva elukäigu rahva ette tuua.
Valter Vaasa poeg Ivar-Olavi, tütar Marianne Liiv, lapselaps Lauri Liiv ning helilooja ja pianist Olav Ehala aitasid Valter Vaasa ning tema abikaasa Heinola kireva elukäigu rahva ette tuua. Foto: Vello Jaska

Tõrva kirik-kammersaalis aset leidnud 175. kohtumine sarjast «Juured» oli pühendatud Helme kiriku kauaaegsele vaimulikule Valter Vaasale ning tema abikaasale, kiriku organistile Heinolale.

«Valter Vaasa tuli Helmesse 1948. aastal Põlvamaalt. Meie isakodu on praeguseni alles ja minul on olnud õnn seda korras hoida ning vastavalt võimalustele edasigi arendada,» möönis kohtumise külaline, Valter ja Heinola Vaasa poeg Ivar-Olavi publiku ette astudes.

Teadupärast elas perekond Vaasa esialgu Helme vanas pastoraadis. Sealne kaunis loodus mõjus noorte inimeste kujunemisele väga hästi. Mälestustesse on süüvinud ka pastoraadihoone läheduses olevad arhailise Helme kiriku varemed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles