Noored said osa edust ja ebaõnnestumistest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa noortekogu eestvedamisel sai eile, 5. novembril teoks Valgamaa noortekonverents, mis keskendus sel aastal ettevõtlusele ja ettevõtlikkusele. Valga põhikoolis toimunud konverentsile olid tulnud kohale noored üle Valgamaa, et kuulata nii praeguste ettevõtjate edulugusid kui õpetlikke ebaõnnestumisi.

«Valgamaa noored on ettevõtlikud ning nagu konverentsil selgus, on nii mõnedki osalejad mõelnud lähiajal enda ettevõtte loomise peale,» selgitas Valgamaa noortekogu juhatuse liige Monika Muru. «Päeval esinenud ettevõtjad sütitasid osalejaid enda ideede realiseerimisega alustama juba kohe.»

Noorte ettevõtlikkusest tuli konverentsi alguses rääkima Tartust pärit tudeng Omari Loid, kes selgitas täpselt, kuidas tema enda ettevõtte loomiseni jõudis.

Konverentsil esines ka Kätlin Tali, kes on väärispuidust ehetebrändi Uitpuit looja. Tema ettekandest jäi kõlama, et enda firmaga turule sisenemine ei pruugi olla kõige kergem ning seda peaks iga alustav ettevõtja teadma.

Joosep Volk, Tolm Stuudio animaator ja visualiseerija, rääkis ära enda loo, miks ta soovis enda ettevõtet luua ning kui suur töö oli jõuda rahvusvahelise turuni.

Päeva lõpetas enesemeisterlikkuse koolitaja Epp Adler, kes jagas kõigile õpetusi, kuidas end tööle kandideerimise ajaks üles töötada.

«Noortekogu eesmärgiks oli noortes pisutki motivatsiooni tekitada enda ideede realiseerimiseks. Usun, et kõik tänased positiivsed esinejad suutsid noori puudutada ning tegutsema ärgitada,» sõnas Monika Muru.

Peale konverentsi said kõik noored Osaluskohvikus kokku omavalitsusjuhtidega, et arutada aktuaalsetel teemadel. Päevakorras oli nii haridussüsteemi, vihakõne kui ka noorte ettevõtlikkuse teemad. «Osaluskohvikud toimusid üle Eesti ning moderaatoril oli suisa keeruline lõpetada viimast plokki, sest juttu jätkus ka kauemaks,» sõnas Muru.

Noortekonverents ja Osaluskohvik viidi ellu tänu Eesti Noorteühenduste Liidu projektofondile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles