Ööseks kustuv tänavavalgustus tekitab tuska

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedail tänavail ei pruugi olla turvaline. Foto on illustreeriv.
Pimedail tänavail ei pruugi olla turvaline. Foto on illustreeriv. Foto: Liisi Ploom

Ööseks kustutatud tänavavalgustus tekitab tuska Valga piiril asuva maja omanikule, kes mures oma turvalisuse pärast. Linnavalitsus aga piirkonnas, kus hilisel ajal rahvast ei liigu, öist valgustust mõistlikuks ei pea.

Arbo-Ingo Tamm soetas hiljaaegu endale kodu Valga linna piiril, Tartu maantee surnuaia vastas. Maja värske omanik aga ei tunne end uues kodus kuigi turvaliselt, kuna õhtuhämaruses kustuvad terviseraja ääres asuvad valgustid.

«Ärkan tihti hommikul vara, et tööle minna, kuid ei julge isegi välisust avada. Maja asub linnast eemal ning pimedal ajal näiteks varastele hea koht tegutsemiseks.» Mehe soov on, et linnast välja viival terviserajal valgustus ööseks põlema jäetaks, nagu see tema väitel on ka näiteks Võrus ja Põlvas.

Kuigi kõnealune piirkond asub Tõlliste valla territooriumil, kinnitasid nii vallavanem Madis Gross kui abivallavanem Mati Raud, et selle murega tuleb pöörduda linnavalitsuse poole.

Valga linnavalitsusest saime päringule vastuse, et terviseraja valgustus ei põle pärast kella 22 seetõttu, et selline kulutus ei ole mõttekas, kuna seal kandis hilisel ja öisel ajal rahvast ringi ei liigu. «Valgustatud piirkond on linnapiirist surnuaiani ja need, kes soovivad õhtuhämaruses kalmistul käia, saavad seal ära käidud,» sõnas linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht.

Mureliku majaomaniku arvamus jääb aga samaks. «Sõitsin just hiljuti Võrust ja Põlvast läbi ning seal valgustus toimib. Saan aru, et kulutused on suured, aga kui kalmistu osa ei ole valgustatud, tegutsevad ka vargad,» muretses Tamm. «Kui maja ostsime, oli ka välisuksel sissetungimise jälgi,» sõnas mees ja ütles, et peab nüüd ise majale lisavalgustuse paigaldama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles