Maanteeamet saadab helkuri igasse külla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Postimees

Eelmisel esmaspäeval alanud maanteeameti teavituskampaania «Sinu helkur võib päästa elu» osana käivitati helkur.ee lehel aktsioon, mille eesmärk on saata helkurid kõikidele Eesti külades elavatele inimestele.

Iga Eestimaa küla sai helkur.ee keskkonnas alamlehe, millel kirjas, mitu inimest külas elab, palju maksab neile helkurite saatmine ning mitu helkurit on juba külale kingitud. Aktsioon on käivitatud eelkõige üksikuks jäänud vanemas eas maainimestele helkurite saatmiseks.

Esimesena said sajaprotsendiliselt helkuritega varustatud Läänemaal Hanila vallas asuv Mäense küla ning Raplamaal Märjamaa vallas asuv Jõeääre küla.

Helkurite ostmist oma lemmik- või endisele kodukülale, saab toetada nii SMSi kui ka pangaülekande teostamise teel. Helkurite saatmine on tehtud nii odavaks kui võimalik ning rahalist kasumit ettevõtmine ei teeni. Iga helkuriga läheb kaasa toetajate nimedega kaaskiri, kuid soovi korral on võimalus jääda ka anonüümseks. Toetusi külade säramapanemiseks kogutakse jõuludeni ning seejärel toimetab Eesti Post helkurid inimesteni.

Valgamaa küladesse 9. novembri hommiku seisuga veel ühtegi helkurit saadetud ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles