Maavalitsuses saab uudistada omapärast kunstinäitust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa 95 aasta juubeli ja Valga 25. kunstikuu puhul saab maavalitsuses näha maakonna avaliku sektori kunstinäitust «Minu kallim taies.»

Valga maavalitsuse avalike suhete juhi Kaja Mõtsa sõnul on eksponeeritud taiesed pärit maakonna omavalitsus- ja riigiasutuste juhtide isiklikest kogudest. «Iga 26 eseme juures on selgitus, miks just see on omanikule kallis. Nii saab lugeda väga huvitavaid lugusid, mis just ühe või teise sündmuse või esemega seotud,» selgitas Mõts.

Näiteks selgitab USA saatkonna ajutine asjur Chever Voltmer, et lind liiginimega kilbis-mägituukan viis ta kokku oma praeguse abikaasaga ja näitusel ongi kunstnik Paul Greenfieldi joonistus mainitud linnust. Helme vallavolikogu esimees Ave Visor on aga näitusele toonud tikitud teki, mille valmistas tema vanaema. «See kätkeb minu jaoks midagi erakordset. Selle ta kinkis 2007. aastal minu vastsündinud tütrekesele. See jäigi tema viimseks kätetööks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles