Laanemetsa ja Korkuna – naaberkülad maalilise looduse rüpes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgast veerandsaja kilomeetri kaugusel Võru suunas asuvad Laanemetsa ja Korkuna küla, mis tegutsevad käsikäes ning kus külade ühine arenguplaangi kuni 2017. aastani on paberile pandud.

Külaelu edendamiseks asutati 2002. aastal Laanemetsa külaselts, mille tegemisi juhib viis-kuus aktiivset külanaist. «Laanemetsas on praegu 60 ja Korkunas üheksa majavaldust, millest umbes paarikümne ringis kasutatakse suvilatena,» tutvustas kanti elupõline külaelanik, seltsi asutajaliige ja vallasekretär, 53aastane Mare Roosipuu. «Rahvast on väheks jäänud, noored lähevad mujale paremat palka otsima. Viiendik rahvastikust on vanemad kui 65 ja 60 protsenti on tööealised,» selgitas Roosipuu.

Külasüda on vallamaja, millest üle tee, endise koolimaja spordiplatsile on seltsi eestvõttel rajatud kahe kiige ja varjualusega plats. «Kooskäimise ruumi meil ei ole, kasutame selleks vallamaja. Suviti saame üritusi läbi viia külaplatsil, mis valmis 2003. aasta suvel. Möödasõitjaidki näeme tihtilugu kiigel kiikumas ja platsil jalgu puhkamas,» rääkis külaelu eestvedaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles