Külalisi pudenenud helikopteristki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaldavere turismitalu peremees Andres Maisla kasvatab ka lihaveiseid, kes on talu külastavatele turistidele omaette vaatamisväärsus.
Kaldavere turismitalu peremees Andres Maisla kasvatab ka lihaveiseid, kes on talu külastavatele turistidele omaette vaatamisväärsus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgast veerandsaja kilomeetri kaugusel Korkuna külas asub Kaldavere turismitalu, kus pakutakse majutust ja toitlustust ning vaba aja veetmise võimalusi. Maalähedasele puhkusele annavad lisavürtsi kaunis loodus ja heinamaal vabalt ringi jalutavad lihaveised.

Neljandat aastat tegutseva turismitalu peremees Andres Maisla meenutab möödunud suve kui huvitavat ja klientiderohket. «Seoses tee-ehitusega majutasime eri firmade töötajaid. Peavarju leidsid meie juures ka möödasõitnud jalgratturid Euroopa riikidest. Rahvarohkeimad üritused olid päästeameti lastelaager, poksilaager, asutuste suvepäevad, sünnipäevad ja klassikokkutulekud. Ühed suvepäevalised üllatasid meid siia helikopteriga maandudes, korraldasid mullegi toreda õhulennu,» rääkis Maisla.

Turismitalus leiab korraga peavarju paarkümmend inimest, kokkuleppel pakutakse ka toitlustamist. Põnevat tegevust võib seal leida aasta ringi, näiteks saab teha trossisõitu, mängida värvipallisõda või hüpata skyrunner’itel – omapärastel hüppekarkudel. «Rendime vahendeid ka välja ja käime kohapeal tegevusvõimalusi pakkumas,» rääkis peremees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles