Fotod: Valgas pole erimeetmeid seoses piiriületusega märgata

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaalase fotograaf käis täna pärastlõunal Valga piiriületuskohtades vaatamas, kas Pariisi traagiliste sündmuste valguses on märgata mingeid muutusi või erimeetmeid Eesti-Läti piiril. 

Põhilistes piiriületuskohtades Sepa, Raja ja Viljandi tänavatel oli vaatluse käigus kõik tavapärane. Inimesed ja sõidukid ületasid riigipiiri mõlemas suunas, nii nagu see on toimunud Schengeni viisaruumiga liitumisest 2007. aastast.

Ühtegi ametkondade erimärgistusega sõidukit polnud ümbruskonnas seismas. Ainus täheldus Eestisse sisenevate ja lahkuvate sõidukite osas on valgussähvatus, mis on osa ammu käigus olevast maksu- ja tolliameti automaatsest numbrituvastussüsteemist.

Kuigi praegu pärast Pariisi terroriakte pole erimeetmeid kaksiklinnade piiril näha, võib lähima näite ajutisest piirikontrolli taastamisest tuua mullu augustist. Selleks andis põhjuse Ameerika Ühendriikide president Barack Obama Eesti visiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles