Raskeim kott kaalus üheksa kilo

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikottide kaalumine toimus igas koolis vabatahtlikkuse alusel – kel huvi ja soovi oli, see sai oma koti kaalule asetada. Pühajärve põhikoolis aitas meil koolikotte kaaluda direktor Miia Pallase.
Koolikottide kaalumine toimus igas koolis vabatahtlikkuse alusel – kel huvi ja soovi oli, see sai oma koti kaalule asetada. Pühajärve põhikoolis aitas meil koolikotte kaaluda direktor Miia Pallase. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maakonna viies koolis läbi viidud koolikottide kaalumise tulemused tegid pigem kurvaks kui üllatasid: enamik kaalutud kottidest olid normist raskemad.

Koolikotte kaalusime Valga põhikoolis, Tõrva gümnaasiumis, Otepää gümnaasiumis, Pühajärve põhikoolis ja Tsirguliina keskkoolis. Kokku asetasime kaalule 339 põhikooliastme õppuri koolikoti.

Tervisekaitsenõuete kohaselt on eri kooliastmetes määratud teatav kaal, millest lapse tervist arvestades üle minna ei tohiks. 1.–3. klassini on see maksimaalselt 3 kilogrammi, 4.–6. klassi õpilastel 3,5 ja 7.–9. klassini peaks  näitaja jääma alla 4,5 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles