Täna on meestepäev!

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse meestepäeva teemaks on muuhulgas meeste sõnaõigus pere planeerimisel.
Tänavuse meestepäeva teemaks on muuhulgas meeste sõnaõigus pere planeerimisel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna, 19. novembril tähistatakse iga aastast rahuvusvahelist meestepäeva. Selle meie maal suhteliselt vähetuntud tähtpäeva eesmärgiks on edendada sugudevahelist suhtlust ning tuua esile positiivseid eeskujusid.

Naistepäevaga võrdväärse meestele pühendatud tähtpäeva vajalikkusest hakati rääkima juba 60ndatel. Alles 1992. aastal pandi USA, Austraalia ja Malta organisatsioonide kokkuleppel paika, et rahvusvaheline meestepäev toimub igal aastal 19. novembril. 

Ametlikult tähistati meestepäeva aga 1999. aastal Kariibi mere saareriigis Trinidad ja Tobagos, kust see levis algselt peamiselt inglisekeelsetesse riikidesse ning sealt edasi pea üle kogu maailma.

2011. aastast on igal meestepäeval tähelepanu alla võetud üks konkreetne teema. Sellel aastal on selleks «meeste valikuid laste saamisel». Teema raames keskendutakse probleemidele meeste sõnaõiguses pereplaneerimisel, laste saamisel ning seksuaaltervise ja -turvalisuse osas.

Eelmisel aasta teemaks oli meeste väiksem eluiga, suurem kalduvus enesetappudele ning ühiskonna sallivus meeste vastase vägivalla suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles