Valgas koera rünnaku ohvriks langenud laps paraneb

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Kopso lapse jalg vahetult peale rünnakut. Praeguseks on haavad juba paranemas.
Külli Kopso lapse jalg vahetult peale rünnakut. Praeguseks on haavad juba paranemas. Foto: Külli Kopso

Kahe nädala eest langes 8aastane laps kooliteel Valga raudtee ülekäigusillal suure koera rünnaku ohvriks. Ema sõnul on laps nüüdseks juba paranemas.

Ükski 8aastane koolilaps ei oska ilmselt ette näha, et seni turvaline olnud koolitee muutub äkki tema tervisele ohtlikuks. Nii juhtus aga 11. novembri hommikul, kui Külli Kopso 8aastane laps sai koeralt Valga raudteejaamas asuval ülekäigusillal koeralt pureda.

Lapse kirjeldusest võis tookord välja lugeda seda, et ründaja oli kodukoer, mitte tänaval ringihulkuja. Peale rünnakut oli lapsel ees mitu mitu külastust arstikabinetti, et saada marutaudivastased süstid.

Praeguseks on aga laps ema sõnul juba paranemas. «Viimased viis süsti saame järgmisel nädalal. Haavad paranesid ilusti ilma kirurgilise vahelesekkumiseta,» sõnas Kopso eile. Ema sõnul jäävad lapsele jalale ilmselt mälestuseks armid, kuid see pole enam kõige tähtsam.

Kopso tegi peale rünnakut politseile avalduse, kuid hetkel pole rohkem midagi koerast kuulda olnud. «Krantsist ei ole uudiseid ja politseist peale fotode saatmist järelkaja ka ei ole,» sõnas ema.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak kinnitas peale vahejuhtumit Valgamaalsele, et paratamatult tekitavad sellised rünnakud inimestes segadust, kuna pole täpselt teada, kelle poole pöörduda.

«Politsei poole saab pöörduda, kui hulkuv koer on põhjustanud varalise kahju või inimesele tervisekahjustuse. Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele on sellisel juhul võimalik looma omanikku karistada rahatrahviga. Antud sündmuse puhul on politsei alustanud väärteomenetlust,» kinitas Gonjak eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles