Kuidas ära tunda tühjade lubadustega kauplejat?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaalulisi inimesi peibutavad imeliste lubadustega üle kuhjatud veebilehed võimalusega kiiresti kaalu langetada. Kas aga imeväel salendada lubavad preparaadid seda ka tegelikkuses teevad, on küsitav.
Ülekaalulisi inimesi peibutavad imeliste lubadustega üle kuhjatud veebilehed võimalusega kiiresti kaalu langetada. Kas aga imeväel salendada lubavad preparaadid seda ka tegelikkuses teevad, on küsitav. Foto: Priit Simson / Postimees

Paljud meist unistavad ilusatest juustest, saledast kehast ning hetkega kaduvatest haigustest – eriti tore, kui ise selleks ise eriti midagi tegema ei pea.

Internet on täis reklaame, mis jätavad mulje, nagu tervis ja ilu oleks vaid ühe näpuliigutuse kaugusel – vaid kliki «osta» nupul ning põhimõtteliselt oledki kohe ilusam ja parem kui varem, tõdes tarbijakaitseameti kommunikatsiooniekspert Pille Kalda.

Näiteks mingite kapslite manustamisel lubatakse kaotada lausa kaheksa kilo kuus ning seejuures võib süüa kõike, mida hing ihaldab. Niimoodi mõeldes näiteks eelolevale soojamaareisile, kus saab rannas ringi patseerida, on kihk «osta» nuppu vajutada suur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles