Elumustrid on Valga maakonda toonud kaks andekat muusikut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga juurtega Piret Rips-Laul on oma elus mustreid murdnud mitmel korral. Pealinnast Sangastesse kolinud naine on oma praeguse elukoha ja -korraldusega igati rahul.
Valga juurtega Piret Rips-Laul on oma elus mustreid murdnud mitmel korral. Pealinnast Sangastesse kolinud naine on oma praeguse elukoha ja -korraldusega igati rahul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiljutist kultuurikonverentsi Valgas vürtsitasid oma edulugudega helilooja Piret Rips-Laul ning muusik Marju Varblane. Mõlemad on suurest linnast kolinud väiksesse ja vaiksesse paika Valgamaal.

Valgas sündinud, kasvanud ja samas ka kohaliku muusikakooli lõpetanud Piret Rips-Laul siirdus pärast 7. klassi lõpetamist klaveriõpingutele Tallinna muusikakeskkooli.

«See oli minu elus esimene mustri murdmine, kuna läksin ema soovitusel pealinna juba enne põhikooli lõpetamist. Arvan tänagi, et kui laps on musikaalselt andekas, tuleb ta kiiresti viia keskkonda, kus koos samasugused – siis on ka areng kiirem. Arvan, et minu ja ema ühine otsus on ennast igati õigustanud,» rääkis helilooja ja muusikaõpetaja oma kujunemisteest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles