Politsei hoiatab kelmi eest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Viimase kuu vältel on politseini jõudnud mitu teadet Tartus tegutsevast mehest, kes petab müüjatelt raha välja.

Mees on eelnevalt välja selgitanud kaupluses oleva müügikoha juhataja nime ning seda kasutades püüab alustuseks luua usaldusväärse õhkkonna. Ta selgitab veenvalt, et juhatajaga on kokkulepe, nagu tuleks müüjal vastu võtta üks tähtis pakk ning ise selle eest tasuda. Lisaks esitab ta müüjale maksekviitungi, mille lähemal uurimisel võib veenduda, et tegu on tavalise tollideklaratsiooni ankeediga.

Mees väidab ka, et pakis on hinnaline ja purunemisohtlik ese. Hiljem on selgunud, et üldjuhtudel on ümbrikusse pistetud šokolaaditahvel. Summad, mida mehele seni on makstud, jäävad 80 ja 175 euro vahele.

Seni on mees eelistanud suuremate kaubanduskeskuste ja kaupluste müügilette. Ta on keskealine, lühemat kasvu, kannab prille ja tal on kaasas kohver.

Politsei selgitab välja mehe isikut, et ta toimepandud süütegudes vastutusele võtta. Kõigil, kelle poole sellise skeemiga mees pöördub, tasuks püüda leida võimalus vahetult politseile kelmi külastusest hädaabinumbril teada anda ning raha andmist petturile igal juhul vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles