Torm ähvardab Eestit väisata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Esmaspäeva, 30. novembri öösel riivavad Eestit madalrõhulohu sajupilved. Sajab nii lund kui lörtsi, rannikul ka vihma. Tuul puhub algul lõunast ja kagust, hommikuks pöördub edelasse ja on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on -2..+3°C.

Päevaks jõuab Botnia lahe äärde uus aktiivne osatsüklon. Edela- ja lõunatuul tugevneb taas puhanguti 15, rannikul 20, saartel 25 m/s, Läänemere ääres võivad tuuleiilid kuni 30 m/s tõusta.

Tihe sadu jõuab keskpäevaks saartele ja õhtuks katab kogu Eesti - sajab nii lund, lörtsi kui vihma. Õhutemperatuur tõuseb +2..+7°C-ni. Kui võimas tsüklon Eestist lõuna poole kaldub, siis sel juhul on ilm märksa rahulikum ja jahedam ning sademed tulevad alla lume ja lörtsina.

Teisipäeval eemaldub madalrõhkkond Karjala poole ja selle servas on Läänemere ääres õhurõhumuutused suured. Tuul pöördub läände ja loodesse ning on väga tugev, puhangud ulatuvad sisemaal 20, rannikul 25 m/s, Läänemere ääres kuni 30 m/s. Sajuhooge tuleb öösel nii vihma kui lörtsina. Päeval on sadusid harva. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 0..+5°C.

Kolmapäeval liigub üle Eesti väike kõrgrõhuhari. Saju võimalus on väiksem ja läänekaare tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 0..+5°C. Kuid õhtul läheneb merelt uus madalrõhulohk. Tuul pöördub lõunasse ja tugevneb ning saartele jõuab vihmasajuala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles