Galerii: Tõrva noorte korraldatud aktsioon mõnuainete vastu

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna leiab Tõrva keskväljakul aset Tõrva Avatud Noortekeskuse ja Tõrva Noortevolikogu koostöös korraldatud aktsioon, kus läbivateks teemadeks on alkohol ja muud mõnuained.

Aktsiooni käigus jagatakse noortele ja lapsevanematele informatsiooni alkoholi ja teiste sõltuvusainete mõju üle ning räägitakse alkoholi ja narkootikumidega seoses levinud linnalegendidest. Lisaks uurivad korraldajad, mida arvavad inimesed alkoholi tarbimisest ja nendega seotud müütidest. "Eriti tuleb teemaks kanep," ütles Tõrva noortevolikogu esimees Triin Jaansalu.

Üheks aktsiooni osaks on Maanteeametilt laenutatud niinimetatud alkoprillidega testide läbiviimine. Tegemist on prillidega, mis imiteerivad joobesoleku tunnet moonutades nende kandja nägemist. Prillidega saab läbida takistusrada, täita lihtsaid ülesandeid ning tunda milline on joobes inimese koordinatsiooni- ja reaalsustaju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles