Tänasest on talverehvid kohustuslikud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasest, 1. detsembrist tuleb sõidukitel kasutada talverehve.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe selgitab, et hoolimata plusskraadidest tuleb autojuhtidel harjuda ümber talvisemate sõiduvõtetega, et üleöö maha sadanud lumi või hommikune jää ei tuleks ootamatult ega tooks kaasa õnnetusi.

«Hommikul on teed üsna libedad, eriti metsvahelised maanteed, mistõttu tuleb varuda sihtpunkti jõudmiseks rohkem aega ning valida teeoludele vastav sõidukiirus – ootamatuste vältimiseks pigem aeglasem. Kindlasti tuleks hoida suuremat pikivahet, hoiduda järskudest ja hoogsatest manöövritest. Ohutu sõidu tagamiseks tuleks puhastada hoolikalt aknad jääst ning veenduda, et tuled oleksid korras,» ütles Kullamäe.

Eestis on talverehvide kasutamine kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Rehvil ei tohi olla läbivaid vigastusi – mõrasid ega torkeid. Rehvi mustri sügavus peab olema vähemalt kolm millimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles