Peaminister tunnustas Valgamaa omavalitsusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Martin Ilustrumm

Peaminister Taavi Rõivas oli täna ringkäigul Valgamaal, et arutada kohalike ettevõtjate, kooliõpilaste ning omavalitsusjuhtidega, kuidas Valgamaal ettevõtluse arendamise ning kohaliku halduse reformimise kaudu elu paremaks teha.

«Valgamaal on korraga nii tööpuudus kui ka töökäte puudus,» nentis Rõivas Valgamaa parimate ettevõtjate auhinnagalal Valgamaa kutseõppekeskuses. Peaministri sõnul võiks olukorra üks lahendus olla ettevõtjate omavaheliste koostöövõimaluste leidmine oma meistrite ja õpipoiste koolitamisel, oma toodete koos turundamine ja välisturgude kontaktide ning kogemuste jagamine.

Valgamaa omavalitsusjuhtidega arutas peaminister põhiliselt haldusreformiga seotud küsimusi. Peaministri sõnul suhtuvad Valgamaa omavalitsused haldusreformi avatult ning plaanivad ise initsiatiivi haarata. Tõenäoliselt jääb Valgamaale kolm tugevat omavalitsust, tõmbekeskustega Valgas, Otepääl ja Tõrvas.

Peaminister Rõivas külastas ka ettevõtet UPM-Kymmene Otepää AS, mis on piirkonna üks suurimaid tööandjaid. UPM-Kymmene Otepää ekspordib ligi 95% toodangust.

Rõivase sõnul on ettevõte hea näide suurpärasest eksportettevõttest, kes plaanib lähiajal ka tootmist laiendada. «Mainimist väärib ka fakt, et UPM-Kymmene Otepää teeb koostööd Maaülikooli ja Tehnikaülikooliga, et tootmise lisandväärtust ning efektiivsust teadusasutustega koostöös suurendada.»

Peaminister nendib, et Otepääl potentsiaal olla maailmatasemel sporditeenuste pakkuja. «Otepää on selgelt Eesti kõige olulisem talispordi keskus, arutasime SA Tehvandi juhtidega, kuidas rajada Käärikule kaasaegne treeningbaas,» ütles Rõivas.

Rõivas külastas täna ka Tõikamäe radariposti ning esines Otepää gümnaasiumi kodanikuõpetuse tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles