Mahl kuulub toidulauale üha kindlamalt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti inimesed on viimasel ajal hakanud taas rohkem mahlatooteid eelistama, juues aastas kokku 32 miljonit liitrit mahlajooke, millest pakimahla tarbivad eestimaalased aastas keskmiselt 19 liitrit.

«Arvestades sealjuures täismahlade suurt vitamiinisisaldust, värskust ning naturaalsust, on positiivne trend rõõmustav, peegeldades meie inimeste tervislikku toidulauda,» avaldas heameelt Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp.

Ka Emori 2014. aastal läbi viidud toidukaupade ostueelistuste ja hoiakute uuringu kohaselt eelistavad tarbijad endiselt tervislikke ja väheste lisaainetega tooteid, mille hulka kuuluvad ka mahlad. 100protsendiline mahl on valmistatud ainult puuviljadest, köögiviljadest või marjadest ning sellesse pole lisatud säilitus- ega muid lisaaineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles