Avameelselt haldusreformist

, Palupera vallavolikogu aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermo Kruuse
Ermo Kruuse Foto: Erakogu

Palju kõlapinda tekitanud haldusreform koos kehtestatud tähtaegadega läheneb. Valitsus langetas 19. novembril otsuse viia samaaegselt läbi nii omavalitsusüksuste omaalgatuslikud kui valitsuse algatatud kohustuslikud ühinemised 2017. aastal omavalitsuste volikogude korraliste valimiste käigus.

Otsuse kohaselt jäi uute omavalitsuste minimaalseks rahvaarvuks 5000 elanikku. Reformi eesmärk on tugevad omavalitsused, mis suudavad kohalikku elu terviklikult arendada, suutes pakkuda inimestele heal tasemel avalikke teenuseid ning elavdada ettevõtlust.

Selge on, et praegused volikogud peavad tegema elanike seisukohalt väga kaaluka otsuse. Aega selleks napib, sest enne ühinemist tuleb läbi rääkida ja detailides kokku leppida. Esmapilgul võib tunduda vähetähtis, millisesse valda kuulutakse, kui aga süveneda, tuleb tõdeda, et ühinemisest tulenevad mõjud puudutavad meie kõigi igapäevaelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles