Valgamaale kolisid põhjapõdrad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Linnamäe orgu kolisid Lapimaa põhjapõdrad.
Otepää Linnamäe orgu kolisid Lapimaa põhjapõdrad. Foto: Ilmo Tamm

Kogu perele mõeldud aktiivse vaba aja talveparki Otepää Linnamäe orus kolis viis Lapimaa jõuluvana põhjapõtra: Rudolf, Olaf, Niko, Robbie ja Sven. Nendega saab teha pilti ning pai meeldib neile väga.

Otepää Winterplace soovib müügi- ja turundusjuht Triin Kalda sõnul tuua eksootiliste loomadega rõõmu ja vaheldust argipäevadesse – nagu ka muude oma pakutavate tegevustega.

Põhjapõder on olnud kunagi asukas ka Eesti aladel. Siit kandist kadus ta 10 200–9300 aastat tagasi. Nüüd on tema levila Euraasia ja Põhja-Ameerika põhjaosa. 20. sajandini oli põhjapõdra levila ühtlane, aga tänapäeval on see katkenud paljudeks eraldatud osalevilateks. Põhjapõder on ainus hirvlane, kelle emasloomal kasvavad sarved.

Otepää Winterplace`is leiavad talviseid tegevusi erinevas vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Talvepargis ootavad lustijaid snowtubingu rajad, kelgumägi, uisuväljak, põhjapõdrad, iglukino, väikelaste tuubikarussell, Ahhaa Teadusiglu ja loomulikult palju lund.  Pargi nõlvad on kaetud kunstlumega, mille tootmiseks kasutame tänapäeva tipptehnikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles