Valgamaa leiutajad tõid Tallinnast mitu preemiat

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalija Golubenko ja EV president Toomas Hendrik Ilves
Natalija Golubenko ja EV president Toomas Hendrik Ilves Foto: Eesti Teadusagentuur

Neljapäeval kutsuti Tallinna Tehnikaülikooli Mektorisse parimad õpilasleiutajad ja nende juhendajad. Valga maakonnast said tunnustuse osaliseks Valga gümnaasiumi õpilane Natalija Golubenko, Tõrva gümnaasiumist Miko Sein ja tema juhendaja Jaan Tasa.

Golubenko oli üks kahest noorest, kes 10.–12. klassi noorte seas 1. preemia ja tuhat eurot võitis. Vahetult peale autasustamist sõnas neiu, et on ääretult õnnelik saadud autasu üle. Enda sõnul ei osanud ta selle võitmist enne Tallinnasse sõitu isegi arvata. Neiu sai oma eakaaslaste hulgas esimese preemia kõrvarõhustabilisaatori eest, mis peaks aitama kõiki lennukiga reisivaid inimesi.

Väga edukalt läks ka Tõrva gümnaasiumil, kus 9. klassi õpilane Miko Sein sai teise  preemia ja 400 eurot töö «Õigekirjakontrolli äpp» eest. Tema juhendaja Jaan Tasa teenis välja teise preemia noormehe juhendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles