Pakiautomaadid töötavad täistuuridel

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et pakiautomaadid jõulude ajal täis ei saaks, peaksid inimesed teate saamisel paki esimesel võimalusel ära tooma.
Selleks, et pakiautomaadid jõulude ajal täis ei saaks, peaksid inimesed teate saamisel paki esimesel võimalusel ära tooma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Postkontorite pakisaatmistööd on tänapäeval jagama asunud pakiautomaadid ning inimesed on asunud seda üha agaramalt kasutama. Kas need aga jõulukuul liiga pungil täis ei saa?

«Jõulude aeg on tõepoolest meile aasta kõige töisem aeg ning ka koormus pakiautomaatidele on just sel ajal kõige suurem,» sõnas Omniva kommunikatsioonijuhi kohusetäitja Erki Varma. «Pakkide hulk pakiautomaatides kasvab jõuluperioodil võrreldes tavapärasega kohati isegi kahe- ja kolmekordseks. Oleme sellega arvestanud ja jälgime automaatide täituvust pidevalt.»

Valga maakonnas on kaks Omniva pakiautomaati: Tõrvas ja Valgas. Kolme pakiautomaadiga – Valgas, Tõrvas ja Otepääl – tegutseb maakonnas veel Itella SmartPost. Tegevjuht Risto Eelmaa sõnul algavad neil kiired ajad tavaliselt juba oktoobris, mil pakimahud võrreldes muu ajaga hüppeliselt kasvavad. «Suvise ajaga võrreldes on detsembri pakimahud suisa kaks korda suuremad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles