RMK kutsub metsa kuuse järele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikalise talveilma puudumine võib meele küll kurvaks teha, ent sobiva kuuse leidmist see isegi lihtsustab.
Klassikalise talveilma puudumine võib meele küll kurvaks teha, ent sobiva kuuse leidmist see isegi lihtsustab. Foto: Kaupo Kikkas

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) kutsub selgi aastal jõulupuud metsast ise tooma. Klassikalise talveilma puudumine võib meele küll kurvaks teha, ent sobiva kuuse leidmist see isegi lihtsustab.

Kui mõni aasta tagasi oli samal ajal lund nii palju, et metsa jõudminegi oli raskendatud, siis praegune ilm muudab sobiva puu leidmise RMK metsakasvatuse peaspetsialisti Toomas Väädi sõnul isegi lihtsamaks. «Nii ei pea iga võimalikku kuuske enne lumest puhtaks raputama, et veenduda, kas on ikka ilus puu,» selgitas ta ning tuletas meelde, et kuuske tohib võtta sealt, kus tal pole lootust suureks kasvada.

«Teede ja kraavide servadest, elektriliinide ja vana metsa alt,» loetles Väät sobivaid kohti. Kuuski ei tohi raiuda metsanoorendikest, kuhu inimene need on istutanud või kus neist on sirgumas palgipuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles