Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Tervislik piparkook pühadelõhnaga tuba ei täida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Triinu Oraste (vasakul) ja Kristel Päll on juba mitme aasta jagu päevi jälginud toitudes tervislikkust.
Triinu Oraste (vasakul) ja Kristel Päll on juba mitme aasta jagu päevi jälginud toitudes tervislikkust. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tervislikke piparkooke küpsetanud Triinu Oraste ja Kristel Pälli meelest on pühademaiuse juures tähtis siiski maitseelamus, tervislikkus sõltub pigem söödud kogusest.

Kui tavalise piparkoogitaina põhiosised on nisujahu, muna, suhkur, rasvaine ja vastavalt tegija soovile maitseained, siis tervislikku piparkooki jäävad sellest loetelust alles vaid maitseained.

Nii kogesid esimest aastat gluteenivaba ja taimetoitlastele sobivamat pühademaiust küpsetanud Triinu Oraste ja Kristel Päll. Mõlemad on modellimõõtu ja juba mitme aasta jagu päevi jälginud toitudes tervislikkust.

Märksõnad

Tagasi üles