Elva kiikab liitujate otsingul kahe Valgamaa valla poole

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olgu tõenäosus suur või väike, kuid kaart näitab kõnekalt, kui ahtaks muutuks Valgamaa piiriäärsete valdade pagemise korral.
Olgu tõenäosus suur või väike, kuid kaart näitab kõnekalt, kui ahtaks muutuks Valgamaa piiriäärsete valdade pagemise korral. Foto: Graafika: Jüri Rüsülainen

Elva otsustas ühinemiskava arutades kiigata ka üle maakonna piiri. Ettepaneku alustada ühinemisläbirääkimisi said teiste seas kaks Valgamaa valda: Puka ja Palupera.

Elva linnavolikogu võttis esmaspäeval 15 häälega vastu otsuse algatada haldusterritoriaalse korralduse muutmine. Ühinemisläbirääkimiste alustamiseks tehti ettepanek Konguta, Nõo, Puhja, Rannu ja Rõngu vallavolikogudele Tartumaalt ja Palupera ning Puka vallavolikogudele Valgamaalt.

Elva linnapea Eva Kamsi sõnul oodatakse nüüd kahe kuu jooksul mainitud valdadest vastust, kas nad soovivad alustada läbirääkimisi või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles