Kauplustest piima ostes saab soovi korral toetada väiketootjat

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavaimat piimahinda taga ajades ei pruugi ju klient mõelda sedavõrd kaugele, et see võib otseselt mõjutada asjaolu, kas ta ka tulevikus saab poest Eesti piimast tehtud tooteid osta.
Odavaimat piimahinda taga ajades ei pruugi ju klient mõelda sedavõrd kaugele, et see võib otseselt mõjutada asjaolu, kas ta ka tulevikus saab poest Eesti piimast tehtud tooteid osta. Foto: Lea Margus

Olukorras, kus piimatöötlejatel läheb paremini kui -tootjatel, kelle kahjum süveneb ja järjest rohkem farmereid on teatanud plaanist lüpsikari hävitada, saab kaupluse külastaja talupidajat toetada.

Rimi ja Säästumarketi kauplustes käivitunud kampaania käigus lisatakse väikekarjapidajate toetuseks igale Rimi ja Alpenrose piimapaki hinnale automaatselt kaks senti. Juhul, kui klient siiski ei soovi osta piima kahe sendi võrra kallimalt, peab ta seda enne tasumist kassapidajale ütlema.

«Me kõik armastame kodumaist Eesti piima. Kas aga oled mõelnud, et äärmiselt madalatel piimahindadel kauplustes võib olla traagiline tagajärg? Pidev surve piimahinnale võib saada saatuslikuks paljudele talupidajatele. Väikest piimakarja pidav talumees ei saa paraku eriti kaasa rääkida pakutava piima kokkuostu- ega selle müügihinna osas,» on kirjas kampaaniat selgitavas reklaamis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles