Galerii: Otepääl meenutati 92' Albertville talimänge

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepää talispordimuuseum tähistas talve saabumist ja Otepää talvepealinnaks nimetamist värske väljapanekuga Albertville'i olüpiamängudelt. Lisaks tasuta sissepääsule, said kohale viibinud huvilised kuulata kunagiste olüpiasportlaste meenutusi.

Albertville'i XVI taliolümpiamägud olid Eesti jaoks erilised, kuna pärast 56-aastast vaheaega võistelesid eestlased taas sinimustvalge lipu all. 20 võistleja seas sammusid olümpiatulle ka sööstlaskuja Aare Tamme ja laskesuustaja Jelena Všivtseva (aastani 1992 Poljakova), kes täna talispordimuuseumis avatud väljapanekul kunagistest aegadest muljetasid.

Tamme, kellele kuulub sööstlaskumise Eesti rekord (210,896 km/h) meenutas näiteks seda, kuidas ta noorena sööstlaskumisega tegelema hakates unistas tollal maagilisena kõlanud 200 km/h kiiruse ületamisest. "Tahtsin teada, kas ka Maarjamaa mees on võimeline suuskadel sellist kiirust arendama," rääkis Tamme, kes Albertville mängudelt Eesti ainukese sööstlaskujana tulemuse 201 km/h ja üldarvestuses 30. koha koju tõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles