Valgalased ja otepäälased armastavad videosid vaadata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Parima videopildi pakkumiseks tihendas Elisa aasta lõpus veelgi 4G levi Valgas ja Otepääl.

Elisa uuringu alusel veedavad valgalased ja otepäälased mobiilset internetti kasutades enim aega YouTube`is, sellele järgneb videote vaatamine teistes kanalites ning Facebookis surfamine.

Kliendiandmete analüüs näitas, et mobiilset internetti kasutades kulub valgalastel YouTube`ile 38% ning otepäälastel 34% ajast. «Järgmine populaarseim tegevus on videote vaatamine erinevates keskkondades ning sellele järgneb Facebookis surfamine,» rääkis Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Hiiepuu sõnul on Eesti elanikkond väga kiirelt internetiseerinud. «Kõne- ja SMS-teenuse kõrval kasutab mobiilset internetti juba 80% Elisa klientidest,» sõnas Hiiepuu. «Mobiilset netti kasutades on meie kliendile omakorda kõige olulisem video, sest statistikat vaadates näeme, et lausa 56% meie klientide interneti kasutusest kulub videote vaatamisele.»

Kliendile parema internetikogemuse tagamiseks videote ja piltide vaatamisel tihendas Elisa aasta lõpus veelgi 4G võrku Valgas ja Otepääl, lisades täiendavad 4G tugijaamad piirkondadesse, kus need seni puudusid.

Otepääl lisandus 4G internet Tehvandi suusastaadioni, Otepää keskväljaku ja Otepää Tartu maantee piirkondadesse.

Valgas lisandus 4G internet Valga kesklinna, Vabaduse tänava ja Pärna puiestee piirkondadesse.

Elisa alustas mastaapse 4G võrgu tihendamise programmiga eelmisel aastal. Võrku on Elisa järjest tihendanud Tallinnas, Pärnus, Tartus, Harjumaal ning aasta lõpus said tihendatud Narva, Kohtla-Järve, Valga, Otepää, Narva-Jõesuu, Lihula. «Võrgu uuendamise käigus on Elisa kahe aasta jooksul lisanud võrku rohkem kui tuhat uut tugijaama,» märkis Hiiepuu.

Elisa eesmärk on jõuda 4G internetiga Eestimaa 99protsendilise katvuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles