Ühistu lõpetas koostöö senise partneriga

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kirsimäe, olles lüpsikarjapidajana oma talu pärast mures, valutab südant ka ühistusse kuuluvate väiksemate tootjate pärast. On ju neil veelgi raskem.
Madis Kirsimäe, olles lüpsikarjapidajana oma talu pärast mures, valutab südant ka ühistusse kuuluvate väiksemate tootjate pärast. On ju neil veelgi raskem. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuutteist väiketalu koondav Valgamaa piimaühistu Val-Piim otsustas jätkata ühistuna ja loobuda koostööst Rannus paikneva tehasega.

«Ega midagi head ei ole, Rannu otsustas hambaid näidata,» alustas Val-Piima juhatuse liige Madis Kirsimäe Sangaste Rukkimajas toimunud koosolekut. Lühidalt oli asi selles, et kaks nädalat enne aasta lõppu saatis Rannu juustutehase omanikfirma OÜ Põltsamaa Meierei ühistule kirja, milles märkis ära ühistu liikmed, kellega ollakse valmis järgmisel aastal jätkama. Need on viis suuremat tootjat, väiksematest tegijatest ettevõtja huvitatud ei ole.

Pakutav hind Val-Piima «suurtootjatele» oli Kirsimäe väitel küll märgatavalt kõrgem senimakstust, siiski jääb see alla keskmise kokkuostuhinna Eestis. Lisaks paluti 21. detsembriks teada anda oma otsusest, kusjuures kompromisse ei tehta. Kiri sisaldas ka ultimaatumit: kui soovite jätkata ühistuliselt, jaanuarist piima vastu ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles