Kuused leiavad leegitseva lõpu

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna põlevad kuused suures lõkkes Palupera vallas. Ühised kuuskede põletamised on maakonnas ees veel Põdrala ja Karula vallas.
Täna põlevad kuused suures lõkkes Palupera vallas. Ühised kuuskede põletamised on maakonnas ees veel Põdrala ja Karula vallas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Traditsiooniliselt tõmbas eesti talurahvas kolmekuningapäeval jõulupühadele joone alla. Nüüd koguvad elanikud sel päeval nii mõneski vallas ja linnas jõulukuused kokku ja põletavad tseremoniaalselt ära.

Ahiküttega maja omanikel on oma töö teinud jõulukuusega lihtne: see läheb kütteks ahju või pliidi alla. Korterielanikud peavad aga muu lahenduse leidma.

Tõrva linnas ning Taheva ja Tõlliste vallas jõulukuuskede põletamise tseremooniat plaanis pole. Tõrva linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Siim Ausmees kinnitas, et linnahoolduse asutus valmistab ette spetsiaalse platsi, kuhu kõik saavad jõulupuu tuua ning linnahoolduse asutuse töötajad põletavad need seal hiljem ära. «Täpsema info, mis ajani kuuski tuua saab, lisame linna kodulehele,» täpsustas Ausmees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles