Perearstid veavad ministeeriumiga vägikaigast

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Diana Ingerainen.
Perearst Diana Ingerainen. Foto: Liis Treimann

Perearstide selts ei ole nõus määruse muudatusega, mis kohustab neid jaanuarist väljastama detailsete koodidega abivahendite tõendeid. Tohtrid leiavad, et läbimõtlemata otsus külvab segadust.

Eesti perearstide selts esitas septembris kirjalikud seisukohad sotsiaalministeeriumis kinnitatud määruse muudatusele, kuid ei ole vaatamata korduvatele pöördumistele vastust saanud. «Perearstid ei hakka alates 1.01.16 tegelema sotsiaaltöö valdkonda kuuluvate isikliku abivahendite tõendite väljastamisega, kuna see ei ole tervishoiukorralduslikult otstarbekas,» oli seltsi seisukoht sellekohases pressiteates.

«Abivahendite tõendite väljastamine ei ole arsti töö,» selgitas seltsi juht Diana Ingerainen. «Tegemist on patsientide raviks ja ennetustööks mõeldud aja väär­kasutusega. Elukauge määruse järgimine tähendaks, et patsientide terviseprobleemide lahendamiseks jääb veelgi vähem aega ja seda me lubada ei saa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles